Kahawaisarjan päätösosa

(Trilogia kolmessa osassa, joista keskimmäisessä kahawaita ei edes mainita.)

Sunnuntaiaamuna suuntasin taas melontaretkelle. Tällä kertaa mentiin kaverin kanssa, jolla on kunnon kaikuluotainkin kajakissaan. Oman kajakkini varustetasoa olin korottanut kahdella muutoksella. Marttiinin kätevän olin vaihtanut JP Peltosen sissipuukkoon, jonka saa näppärästi pelastusliiviin kiinni ja jolla kahawain oikeaoppinen käsittely on nopeampaa sekä ottamalla rinkan sisäpussiksi hankkimani kuivasäkin kalavarastoksi, jotta saalis pysyisi tallessa vaikka rantaan tultaisiinkin puolisukeltajan lailla.

Tähtäimessä oli nyt snapper 10 – 20 metrin syvyydestä. Tätä varten saatiin meloa pidemmälle kuin etukäteen arvattiin – kilometrin kohdalla vettä oli vasta 7 metriä, loppujen lopuksi käytiinkin noin kolmen kilometrin päässä rannasta. Kaveri kalasti perinteisellä kalasyötillä, minä jatkoin jigilinjalla. Snapperista saatiin kuitenkin vain yksi näköhavainto, kaverin alamittainen saalis, joka päästetiin mereen kasvamaan lisää mittaa. Minulla koukkuun tarttui vain kahawaita – tunti auringonnousun jälkeen näitä ketaleita olisi voinut nostaa kajakkiin niin monta kuin vain jaksoi. Neljän kohdalla riitti ja kahawaiden ahnaus teki pohjalla asustavien snappereiden tavoittelun melkein mahdottomaksi. Siksi lähdettiinkin melomaan kohti rantaa ja aamukahvia.

Rantautumiseen opin uimistodennäköisyyttä pienentävän tekniikan. Kajakin kun pyöräyttää perä kohti rantaa ennen kuin aallot muuttuvat suuriksi ja sitten antaa aaltojen viedä loppumatkan rantaan, on huomattavasti paremmat mahdollisuudet pitää muovipulkka suorassa kulmassa aaltoja vastaan ja siten myös pysyä pystyssä.

Neljästä kalasta yksi meni kaverille kissanruuaksi ja kolme fileoin ensimmäistä harjoittelukappaletta hieman paremmalla tuloksella. Tyylipisteitä tuloksen siisteydestä tuskin olisi vieläkään jaettu enempää kuin Jan Boklövin V-tyylille aikanaan.

Kalastustarinat siirtyvät nyt tauolle siihen asti, että koukkuun on saatu jotain tuota puolimetristä ahvenen sukulaista kiinnostavampaa.

Ikku

20200126_091656 (2)
Aallot eivät näytä kummoisilta, ainakin kun katsoo tarpeeksi kaukaa
20200126_085958
Neljä kalaa miinus kaksi päätä
IMG-20200126-WA0012
Sata ja yksi tapaa käyttää Ikea-jakkaraa
IMG-20200126-WA0010
Ja sitten kylkiruotoja pitkin kohden pyrstöä…
IMG-20200126-WA0027
Yksi kappale ruodoton file, hieman sahalaitainen tosin
20200126_115304
Jo perinteisen pankokalan lisäksi kokeilin kalaa vihreässä curryssä. Sekin toimi, purkkikastike oli vaan sen verran tulista, että lapsia varten päädyin huuhtelemaan kalanpalat ensin lävikössä hanan alla. Sen jälkeen upposivat ja saivat arvion ”maistuu ihan butter chickeniltä”.
20200126_102309
Romut kuivumassa huuhtelun jälkeen. Huomattavasti vähempivaivaista, kuin jollain moottoroidulla vehkeellä kalastaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s