Northland – Bay of Islands ensivaikutelmat

Uutena vuotena kävin kokeilemassa kolme yötä lerintäaluelomailua lasten kanssa – tästä oma juttunsa aikanaan. Siitä itse innostuin ja kun A:takin teltan kanssa kesämatkailu kiinnosti, niin sitten seurasikin kuumeinen telttojen ominaisuuksien, hintojen ja saatavuuksien tutkinta. Koska nopeat liikkeet ovat näyttäviä, niin viime viikon tiistaina olikin jo teltta ostettu, lomat sovittu, auto pakattu ja nokka näytti kohti Northlandin länsipuolta. 8,5 vuorokautta ja noin 1400 km myöhemmin palattiin tänään kotiin. Nyt on auto purettu, pesukone pyörii toista koneellista ja talo on hiljentynyt. Kilometrien ja muistikuvien lisäksi Canonin muistikortille näyttää karttuneen 900 enemmän ja vähemmän onnistunutta otosta. Näistä tunnelmista ja kuvista lisää myöhemmin, nyt täytyy alkaa kerätä voimia huomiseen työpäivään – pitää saada kiskottua itsensä sinne tunti etuajassa, jotta ehtii päästä hommista kartalle ennen kuin normaali sutina alkaa.

703A0781 net1
Tane Mahuta – maailman suurin kauri (Agathis australis). Noin 2000 vuotta vanha, kokonaiskorkeus 51,5 metriä ja ja 17.7 metriä korkean rungon tilavuus 244,5 kuutiometriä. Arvioiden 5,5 kiintokuutiota puuta per ilmakuiva sellutonni, tästä tekisi noin 44,5 tonnia sellua (reilu täysperävaunurekallinen), joka riittäisi vajaaseen puoleen miljoonaan vessapaperirullaan.
703A0612 net1
TOP10 Kauri Coast leirintäalueen kohokohdat lapsille olivat uimapaikan ”hyppynaru” ja sisärengas jolla matkailivat lukuisat kerrat edestakaisin. Vastaranta oli minulle epäselväksi jääneestä syystä ”Africa”.
703A0803 net1
Hokianga harbour, etuoikealla Opononin kylä.
703A0930 net1
Kajakkikalastaja lähdössä alimman vuoroveden tienoilla Long Beachilla Russelissa. Pari tuntia myöhemmin tuli ilmeisen hyvän saaliin kanssa takaisin.
703A1119 net1
En huomannut tekstiä, kun oli niin pienellä kirjoitettu. Flagstaff Hill, Russell. Kontissa kaikki tarpeellinen  – rantakamat ja eväät.
703A1164 net1
En ole näin söpösti järjestettyä kierrätyspistettä nähnyt ennen TOP10 Russelin leirintäaluetta. Maitopullot ja muu HD polyeteeni valkoiseen, ruskeat lasipullot ruskeaan, vihreät vihreään ja niin edelleen. Mutta millä ihmeellä tavallisen kansan saa erottamaan alumiinitölkit terästölkeistä? Täällä nähdyn perusteella kun eivät osaa erottaa edes puhjennutta ilmapatjaa (PVC) maitopullosta…
703A1203 net1
Australiassa ja täällä on tullut nähtyä toinen toistaan komeampia rantoja mutta Oke Bay menee parhaiden joukkoon. Tällä reissulla ei ehtinyt kuin mäen päältä mulkaista, täytyy palata joskus paremmalla ajalla – eli paikallisen tyylin mukainen koko päivän rantareissu.
703A1227 net1
Itärantaa jossain Parekura Bayn ja Whangarurun välillä. Kilometrikaupalla hienoa hiekkaa, jolla ei näkynyt ristin sielua.
703A1234 net1
Northlandilla on hienojen maisemien lisäksi myös paljon ja syvää köyhyyttä. Työkaverit vitsailivat ennen reissuun lähtöä, että muista pitää tavaroistasi huolta, voivat helposti kadota. Ongelmia ei ollut, mutta paljon näkyi teiden varsilla taloja, joista oli välillä vaikea päätellä, että asuttiinko niissä edelleen oikeasti. Tässä asutaan.
703A1347 net1
Välinerikoilta ei kuitenkaan vältytty. Olipas harvinaisen paskat släbärit, kestivät noin 2 kk. Palasin Havaianisien käyttäjäksi, kestävät yleensä lähes vuoden ennen kuin remmi katkeaa varpaiden välistä, eivätkä mene yhtä pahasti lyttyyn kuin nämä. Työpaikan ulkopuolella en juuri muita jalkineita käytä.

Ikku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s