Kuvakyllästetty roadtripraportti reilun parin kuukauden takaa

Lokakuun lopussa, A:n vuoden viimeisen opiskeluviikonlopun ajaksi suuntasin lasten kanssa Coromandelia kohden. Ensimmäiset kaksi tuntia ja 150 km Waihiin asti on normaalia paikallista tietä – loivaa mutkittelua peltoaukeiden keskellä ja välillä vähän tiukempaa kurvia. Waihin jälkeen suoraa tienpätkää ei seuraavan 90 km aikana enää näkynytkään – 1,5 tunnin mittaisen erikoiskokeen aikana sai rattia kääntää jompaan kumpaan suuntaan koko ajan ja heikompivatsaisten kannattaa suosista varata matkapahoinvointilääkkeitä mukaansa jos tälle reitille aikoo. Mutkittelun päätteeksi löytynyt TOP10 Hot Water Beach -leirintäalue oli ihan ok, muttei mitenkään loistava. Lapsille oli pompputyynyn lisäksi tarjolla vain pienehkö leikkipaikka ja polkuautovuokraus ja muutenkin palvelutaso oli ”perusjutut löytyy, mutta ei mitään sellaista että tänne tarvitsisi koskaan palata”. Taitaa taas matkailun peruslainalaisuudet toteutua – jos sijainti on kävelymatkan päässä kuraturistilaumojen yhdestä suosikkikohteesta, niin miksipä sitä liiemmälti lerintäalueeseensa investoimaan– kävijöitä kun riittää joka tapauksessa.

703A9347 NET
Kappale kauneinta Taurangaa
703A9352 NET
Olen käynyt vessassa Betlehemissä ja ajanut Judean halki. Molemmat kun ovat Taurangan lähiöitä.
703A9372 NET
Waihin kultakaivoksen monttu. Ei pysähtymisen arvoinen.
703A9392 net
”Hei, me osataan seistä käsillä!”
703A9408 net
Vanhaa vesipumppaamoa siirrettiin 400 metriä kiskoja myöten, kun riskinä oli sen romahtaminen vanhaan kaivoskuiluun. Tätä mielenkiintoisempaa oli mielestäni nähdä pumppurakennuksen ikkunat silminä ja ovi isona suuna.
703A9419 net
Mutkia? Kyllä. Seuraavat 80 kilometriä

Itse hot water beach on pääosin ihan tyypillinen hiekkaranta, jollaisia tästä maasta löytyy jollei yli tuhatta niin ainakin monta sataa kilometriä. Noin 100 metriä leveän kaistaleen alueelta maan alta virtaa kuumaa vettä, joten pari tuntia alimman vuoroveden molemmin puolin on mahdollista kaivaa itselleen mukava lämminvesiallas. Kävin lasten kanssa viettämässä tavallista rantapäivää ja samalla seurasin sivusta, kun ”turismin yhdistyneet kansakunnat” väkisin yrittivät kaivaa itselleen lämminvesiallasta nousuveden aikana siinä onnistumatta. Hupinsa kullakin.

703A9450 NET
Normibiitsiosalla oli rauhallista, kuumavesialue kuvan vasemmassa reunassa – pienet mustat pisteet ovat parveilevia turisteja
703A9460 NET
Tee-se-itse kuumaisema. Vakaasti uskoivat että kun vaan kaivaa ja kaivaa niin maan alta löytyy kuumaa vettä. Näytti kauhean vaivalloiselta, joten jatkoimme matkaa.
703A9479 NET
30 vuotta vanha Haltin vaelluskupoli näyttää orvon pieneltä telttapaikalla.
703A9484 NET
3,2 sekunnin valotusajalla leikkiessä kamerajalusta olisi varmaan kiva.

Seuraavana päivänä toistettiin ”otetaan rauhassa rantapäivä” toisessa selfierysässä eli 10 minuutin ajomatkan päässä Haheissa sijaitsevassa Cathedral Covessa. 2.5 km kävelyn päässä on – taas kerran – ihan standardi-mukava biitsi, jonka puolessa välissä sattuu olemaan kivessä reikä jonka läpi voi kävellä. Vesi oli vielä vähän vilpoista, joten lapsia ei uiminen kiinnostanut. Parin – kolmen tunnin ajan kiipeiltiin rantakivillä, hypittiin kalliolta veteen ja rakennettiin ”ruskeat terassit” – ”valkoisia” ja ”vaaleanpunaisia terasseja” hieman vähemmän tunnettu nähtävyys. Polun varteen jäävässä Gemstone bayssa on kehuttu snorklausreitti, jolla ei nyt valitettavasti ollut mahdollisuutta käydä.

703A9497 NET
Labour day -viikonlopusta alkaen Cathedral Covelle vievän polun alussa olevan parkkipaikka suljetaan ja autot on jätettävä ennen keskustaa olevalle parkkipaikalle. Täältä voi sitten joko kävellä tai mennä 5 dollarin hintaisella bussilla joko Hahein keskustaan tai keskustan toisella puolella mäen päällä olevalle polun parkkipaikalle.
703A9508 NET
Cathedral Cove piilottelemassa edessä näkyvän niemen takana. Polku mutkittelee välillä natiivipuuston seassa, mutta pääosin maisemat ovat mäntyplantaasia ja nykyistä tai entistä laidunmaata.
703A9509 NET
Toisella puolella pilkottaa Hahein hieno ja lapsiturvallinen ranta. Haheissa asuu pysyvästi 300 ihmistä, mutta lomakaudella asukasmäärä yli kymmenkertaistuu, huipun ollessa uudenvuoden noin 7000 yöpyjää
703A9567 net
Kivi. Taustalla luola.
703A9608 net
Ruskeat terassit. Taustalla edelleen luola.
703A9618 net
Luola. Yläpuoli on ilmeisesti edelleenkin laidunmaana, reunoilla kasvaa muutama natiivipuu ja radiata mäntyä.
703A9659 net
Iltapäivän puolella parkkipaikka oli jo täyttynyt – matkailuautokokoelma oli edustava.

Paluumatkalla pidettiin jaloittelutauko Tairuassa. Hauskan näköoinen pikkykylä, josta löytyi erinomainen takeaway ja reilun kokoinen leikkipuisto lapsille.

703A9663 net
Tairua Harbour laskuveden aikaan. Taustalla muutaman miljoonan vuoden takainen tulivuori mt Paku – huippu 179 metriä merenpinnan yläpuolella.

 

20191028_155216
Surf and Sand Takeaway Tairua. Suosittelen.

Ikku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s