Redwoods revisited

Koitti vihdoin se lauantai, kun oli mahdollista lähteä testaamaan minkälaista on ajaa Redwoodsin reittejä täysjoustomaastopyörällä – ja hauskaahan se oli. Vauhti kasvoi myös, mutta tällä kertaa ei tullut tutustuttua maan kamaraan lähemmin, kuten ensimmäisellä reissulla pari kertaa.

Edellisestä reissusta viisastuneena aloitin aamun bussikyydillä ylös. Päätöstä helpotti, kun koivet ovat olleet pari-kolme viimeistä viikkoa koko ajan enemmän tai vähemmän jumissa päivittäisen työmatkapyöräilyn pituuden (ja nousumetrien) kasvun vuoksi. Aamun Rotoruaan autoilun ja bussikyydin jäljiltä oli vähän uninen olo, mutta se kyllä karisi ja aamurähmät katosivat viimassa silmistä, kun laskettelin ”Eagle vs Shark:n” alas. On grade 3 reitiksi aika railakas, mutta mukava siitä huolimatta.

703A8433 net
Tikitapu eli Blue lake. Kuulemma puhdas, hyvä vesi ja kartan mukaan uimaranta ja kahvio vähän edempänä.

Seuraavat ”Tangaroamihi” ja ”Te Kotukutuku” olivat grade 2:sia, mutta nekään eivät olleet mitenkään tylsiä vaan väliin osui varsin nopeita pätkiä. Bonuksena muutamissa kohdin kotoperäistäkin metsää ja näkymät kahdelle eri järvelle. Tämän jälkeen oli alkuperäinen tarkoitukseni polkaista ”Taura:n” kautta takaisin bussille ja sillä mäen huipulle, mutta reitti olikin suljettuna hakkuiden vuoksi.

703A8436 net
Helppo pätkä ”Tangaroamihi” reittiä ja ikivihreää metsää
703A8450 net
Rotokakahi eli Green lake. Palautettu paikallisen heimon (iwi) haltuun ja on pyhä (tapu), uiminen, kalastaminen ja veden juominen on kielletty. Kuvassa näkyvää Motutawan saarta on aikoinaan käytetty hautausmaana, mukaanlukien kuuluisiakin päälliköitä

Enempiä ihmettelemättä Plan B toteutukseen ja lihasvoimalla 350 metriä ylös Moerangi rd:ia ”Timewarpi:a”. Pienen maisemien ihailun jälkeen hiellä ja tuskalla hankittu potentiaalienergia muuttui vauhdiksi ja kuumiksi jarrulevyiksi ”Split enz – Pondy new – Rollercoaster – Old chevy” -kombinaatiolla. Kaikki ovat grade 3:sia, ensimmäinen käytännössä pelkkää alamäkeä, kaksi seuraavaa alamäkivoittoisia, mutta viimeinen käy jo hyvästä reenistä itsessään, vaihtelevasti ylös ja alas.

703A8459 net
Kiitos maisemasta kuuluu avohakkuulle
703A8472 net
Duck pond
703A8477 net
1990 -luvun alkuun asti Rotoruan kaupungin jätevedet laskettiin Rotorua-järveen. Tämä yhdistettynä maatalouden päästöihin johti Suomessakin niin tuttuun järven rehevöitymiseen ja sinileväongelmaan. Koska purkuputkelle ei saatu lupaa (paikalliset heimot voivat torpata lähes minkä tahansa projektin vedoten Waitangin sopimukseen), niin ratkaisuksi tuli ruiskuttaa jätevedenpuhdistamolta tuleva vesi Redwoodsin metsään. Ei kannata siis eksyä 15 metriä kauemmas reiteiltä, jollei halua kultaista suihkua.
703A8478 net
Harva säiliö on näin kaunis

Grade 2 ”The dipper” ja ”Tahi” sopivat päivän kevyeksi päätökseksi. Päivänvaloa olisi vielä riittänyt, mutta 35 km oli tällä kertaa ihan tarpeeksi.

703A8485 net
Palvelut ovat rajalliset, mutta riittävät – WC:t, suihkut, vasta aukeamassa oleva pikku kylpylä sekä kuvassa näkyvät pyörävuokraamo, infopiste / varustekauppa ja hyvä, muttei edes pahanhintainen kahvio.

Ikku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s